Politi + Siano Architects
  Residential — An award-winning private development project consisting of the conversion of a former Chocolate Factory complex into a multi-family luxury condominium in The SoHo Cast-Iron Historic District of Manhattan.

325 W. BROADWAY | NEW YORK, NY

Residential— An award-winning private development project consisting of the conversion of a former Chocolate Factory complex into a multi-family luxury condominium in The SoHo Cast-Iron Historic District of Manhattan.

  Residential — An award-winning private development project consisting of the conversion of a former Chocolate Factory complex into a multi-family luxury condominium in The SoHo Cast-Iron Historic District of Manhattan.

Residential— An award-winning private development project consisting of the conversion of a former Chocolate Factory complex into a multi-family luxury condominium in The SoHo Cast-Iron Historic District of Manhattan.

  Design Concept –  The new building facing West Broadway is designed to be a modern, 21st century building with as much of the richness of the late 19th century cast iron buildings as possible. Large windows, fire escapes, typical repetitive monumentality of a Soho building, and increased ceiling heights as the buildings reach the ground to receive the most amount of daylight during the day, were used to set the proportions of the new façade.  Without the use of neo-classical details and actual fire escapes, the design relies on the use of brise-soleil, the texture of undulated and perforated steel components to create the required visual interest and depth in the façade.

Design Concept – The new building facing West Broadway is designed to be a modern, 21st century building with as much of the richness of the late 19th century cast iron buildings as possible. Large windows, fire escapes, typical repetitive monumentality of a Soho building, and increased ceiling heights as the buildings reach the ground to receive the most amount of daylight during the day, were used to set the proportions of the new façade.

Without the use of neo-classical details and actual fire escapes, the design relies on the use of brise-soleil, the texture of undulated and perforated steel components to create the required visual interest and depth in the façade.

  Specifications:   64, 000 SF (one new 9-story building and two restored 3-story buildings)  31 Residential loft units and two retail/commercial storefront units  Courtyard (Open Space between buildings) approximately 50’x50’  2008  AIA New York State Award of Excellence    Credits:   Architecture |  Beyhan Karahan & Associates Architects, P.C.   Illustrations |  dBox

Specifications:

64, 000 SF (one new 9-story building and two restored 3-story buildings)

31 Residential loft units and two retail/commercial storefront units

Courtyard (Open Space between buildings) approximately 50’x50’

2008 AIA New York State Award of Excellence

Credits:
Architecture | Beyhan Karahan & Associates Architects, P.C.
Illustrations | dBox